Доступність посилання

ТОП новини

Убиту в США прийомним батьком дитину усиновили в Україні


Убитого у 2011 році прийомним батьком 13-річного Ендрю Батлера усиновили в 2003 році в Україні разом із двома іншими дітьми, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

«За результатами проведеної посольством України в США перевірки встановлено, що Ендрю Батлера усиновили у 2003 році громадяни США за рішенням Краматорського суду Донецької області разом з двома іншими дітьми», – йдеться в повідомленні МЗС України.

У 2011 році прийомний батько підлітка Вільям Аллан Батлер вбив його пострілом в голову. Він пояснив свій вчинок прибулим поліцейським заходами самооборони. За версією прийомного батька, якому тоді було 73 роки, він вирішив навчити хлопчика стріляти з пістолета. Коли він встановлював мішень у дворі будинку, за спиною почув постріл. Вирішивши, що Ендрю намагався вбити його, Батлер-старший вистрілив прийомному синові в голову. Співробітникам російського посольства про інцидент повідомили сусіди Батлера, бо думали, що хлопчик був росіянином. У сім’ї Батлер було ще двоє прийомних дітей.

У прес-службі зовнішньополітичного відомства повідомили, що консульські співробітники посольства України в США вживають заходів для забезпечення прямого доступу до дітей. Найближчим часом дипломати посольства відвідають місце проживання дітей та усиновителя, які перебувають під особливим патронатом соціальної служби штату Західна Вірджинія. Прийомного батька Батлера, чиї дії спричинили смерть усиновленої дитини, засуджено і він відбуває покарання.

«Питання перебуває на особливому контролі в посольстві України в США та Міністерстві закордонних справ», – наголосили у прес-службі МЗС України.
XS
SM
MD
LG