Доступність посилання

ТОП новини

Коломойський закриє УНІАН? (Огляд преси)


Бізнесмен Ігор Коломойський може закрити належне йому інформагентство УНІАН, стверджує «Комерсант Україна». Власник медіа вимагає від колективу вибачитися за звинувачення в цензурі. Експерти побоюються, що УНІАН може спіткати доля інших медіаактивів пана Коломойського – «Газети по-киевски» і «Главреда». Докладніше про це йдеться в статті «Ігор Коломойський приніс УНІАН новини».

Президент Янукович заявив, що незадоволений співпрацею з Європейським енергетичним співтовариством, і каже, що Україна готова здати власну ГТС в консорціум, або й просто оренду. Газета «День» не виключає, що влада активно готується до афери, яка за масштабами перевершить Харківські угоди 2010 року. Причому в умовах, коли об’єктивної причини для слабкості позиції України не існує й коли час грає на Україну. «Янукович і його режим готують газову капітуляцію України, а після цього відбудеться ланцюгова реакція у решті секторах економіки», – переконує експерт газети. Адже українська ГТС – це не просто «труба», якою поставляють газ із Росії в Європу, а й імпортний газ для промисловості та внутрішнього видобутку. Хто ж віддає свою ГТС під чужий контроль або має намір продати всю країну, або не відає, що творить? Схоже, що дії українських керманичів спрямовані на те, щоб піти на поступки росіянам у сподіванні, що вони пізніше віддячать. Єдиний позитив у цьому, на думку експерта, що ера Януковича закінчиться значно швидше, бо після того, як здасть «трубу», він буде непотрібний росіянам. Якщо Тимошенко за газові угоди посадили на сім років, то на скільки «потягне» здача української ГТС? – запитує видання.

Причиною відмови від європейського напрямку є «погана поведінка» уряду, що, по суті, перебуває у міжнародній напівізоляції, стверджують «Вечірні вісті». З іншого боку, на думку видання, Європа дійсно займає пасивну позицію у питанні як реконструкції української газотранспортної системи, так і поставок газу в реверсному режимі для забезпечення альтернативи російському «Газпрому». Влада, як припускає видання, відмовляється від ідеї тристороннього консорціуму з управління українською ГТС і намагається домовитися з Росією у двосторонньому форматі. Докладніше йдеться «Поворот до Росії передом, або Українську ГТС таки можуть здати «Газпрому».

В Україні сьогодні працюють більше ста шахрайських фінансових організацій, які заманюють людей вигідними умовами отримання кредиту, а в результаті оббирають клієнтів. Докладніше про схеми їхньої діяльності розповідає газета «Факти».

Криза породила новий клас шахраїв, які під виглядом солідних компаній заманюють наївних українців обіцянками нечуваного прибутку. Як пише тижневик «Експерт», проблема фінансового шахрайства лежить у соціальній площині, оскільки люди, які втратили через кризу свої інвестиції і заощадження, намагаються надолужити втрати за рахунок лотереї. І чимало заручників схем і пірамід наївно вважають, що зможуть отримати легкі гроші, встигнувши вийти першими. Але проблема полягає в тому, що «інвестор» не контролює процес і ніколи не може знати, де та точка неповернення, після якої вийти, не втративши свої гроші, просто неможливо. Стаття називається «Продавці міфів».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG