Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську хочуть розформувати школу, де вчилися Гончар і Епік


У Дніпропетровську через недостатню кількість учнів планують розформувати школу № 90, де свого часу навчалися українські письменники Олесь Гончар і Григорій Епік. Про це сьогодні повідомили посадовці Амур-Нижньодніпровської районної ради Дніпропетровська.

Як заявила завідувач управління освіти райради Людмила Темченко, наразі в закладі навчається всього сотня дітей.

«Наповнюваність школи №90 не тільки найнижча в районі, але й одна з найнижчих у місті, тобто таких шкіл в Дніпропетровську майже немає. Сьогодні не стоїть питання про закриття школи, ми займаємося оптимізацією мережі, тобто приводимо у відповідність із законом наповнюваність класів. У міських школах вона повинна бути від 27 до 33 чоловік у класі», – сказала керівник відділу.

Водночас члени батьківського комітету заявили, що категорично проти розформування цієї школи.

«Будівлю школи планують віддати під Будинок творчості. Батьківський комітет цікавить подальша доля дітей, адже комітет докладав багато зусиль для покращення умов навчання в школі, ми шукали спонсорів, обладнали комп’ютерний клас і хороше освітлення, поставили євровікна», – сказала представник батьківського комітету Олена Юдіна.

Водночас в Амур-Нижньодніпровській райраді батьків запевнили, що питання закриття школи ще остаточно не вирішене.

У 2010 році школа №90 Дніпропетровська відсвяткувала своє 100-річчя, її будівля охороняється законом як пам’ятка архітектури. У 2001 році в школі відкрили музей її учнів Григорія Епіка і Олеся Гончара.
XS
SM
MD
LG