Доступність посилання

ТОП новини

Арешт обвинуваченого в терактах оскаржили у Страсбурзькому суді


Захист обвинувачуваного в організації терактів у Дніпропетровську та інших містах Дмитра Реви оскаржує в Європейському суді з прав людини його арешт і утримання під вартою, називаючи їх безпідставними, заявила в вівторок сестра й захисник обвинуваченого Оксана Томчук.

Як сказала Оксана Томчук Радіо Свобода, це вже друга скарга, що стосується «тривалого безпідставного позбавлення волі» її брата та підзахисного. У своїй скарзі, зазначила Томчук, адвокати Реви посилаються на аналогічне рішення, прийняте Європейським судом із прав людини у справі Юрія Луценка.

За словами Томчук, єдиною підставою для арешту її підзахисного був телефонний дзвінок під час обшуку з мобільного Дмитра Реви на мобільний іншого обвинуваченого, політолога Віктора Сукачова. Пізніше з’ясувалось, що той дзвінок був сфальшований співробітником міліції.

Оксана Томчук також заявила Радіо Свобода, що наразі існує «шалений тиск і намагання дискредитувати захист Дмитра Реви і громадський рух «ForReva», ініційований на підтримку її брата.

Водночас державний обвинувач Олександр Гладкий після останнього судового засідання у «справі тероризму», відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо наявності доказів проти Дмитра Реви, заявив, що про це говорити передчасно.

«Тільки після судового слідства ми можемо до чогось дійти, коли ми все побачимо, тоді дамо оцінку. Перш ніж зайти до кімнати, треба відчинити двері. Розслідування всіх доказів – це і є ті двері», – сказав Радіо Свобода Олександр Гладкий.

27 квітня 2012 року у Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG