Доступність посилання

ТОП новини

Плівки Мельниченка треба використовувати в усіх справах, джерелом яких був кабінет Кучми – Мороз


Олександр Мороз, колишній Голова Верховної Ради, вважає, що плівки Миколи Мельниченка повинні бути використані у справі щодо замовників убивства Георгія Гонгадзе й інших справ.

«Я переконаний: плівки Мельниченка треба використовувати і безпосередньо як речовий доказ, і для аналізу. Адже усі розуміють, що справа Гонгадзе, а з нею пов’язані убивства Малєва, Гончарова, Кравченка, навіть убивство Чорновола, всі вони мають одне джерело – з кабінету Президента (Кучми). Прикро, але це факт і на нього треба давати безпосередню юридичну оцінку», – сказав Олександр Мороз в інтерв’ю Радіо Свобода.

Мороз наголосив, що українське правосуддя в одних випадках бере записи, зроблені без відповідних санкцій, як докази, а в інших ні.

«Якщо записи телефонних розмов приймаються судом як докази у справі «дніпропетровських терористів», то чому плівки Мельниченка не можуть бути доказом у справі про замовників вбивства Георгія Гонгадзе. У нас що, подвійні стандарти?» – сказав Мороз.

На запитання Радіо Свобода про те, чи є у плівках Мельниченка щось, що стосується Юлії Тимошенко і вбивства Євгена Щербаня, Олександр Мороз відповів: «Там нічого такого немає. Але я не спеціаліст, я не слухав плівки і не знаю, чи є щось у плівках Мельниченка, що стосується Юлії Тимошенко. Мене це не цікавило».

«Відносно заяви заступника Генпрокурора Кузьміна щодо доказів проти Леоніда Кучми у справі Гонгадзе я не хочу нічого коментувати. Чому? Тому, що те, що тепер стало предметом суспільного обговорення, я говорив 12 років тому. Я казав, що це треба зробити – довести справу до завершення в суді», – сказав Мороз.

Заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін в ефірі російської радіостанції «Ехо Москви» заявив, що Генеральна прокуратура України має достатньо доказів, які підтверджують причетність Кучми до замовлення вбивства Гонгадзе в 2000 році. Леонід Кучма назвав заяву Кузьміна провокацією.
XS
SM
MD
LG