Доступність посилання

ТОП новини

Вашингтонський університет для глухонімих «Ґаллодет» – єдиний у світі


У Вашингтоні чимало неординарних навчальних закладів. Однак, мабуть найунікальніший - Університет імені Томаса Ґаллодета. Заснований у 1864 році, це єдиний у світі вищий навчальний заклад для глухонімих. Закон Конгресу про створення цього ВУЗУ підписав ще президент Авраам Лінкольн.

Окрім отримання вищої освіти, студенти мають нагоду спілкуватися з людьми, які проходять через такі самі перешкоди та проблеми у житті, як і вони.

«Мені здається, це як родинні зв’язки. В Америці люди не зближуються аж настільки. Можливо це не зовсім те слово. Може сюди краще підходить більше незалежність».

Розмова з професором з Лондона по Skype – буденність для Університету імені Ґаллодета. Інтерактивні технології – важлива складова навчального процесу. Професор Джін Майрес каже, що 94% предметів викладаються в інтерактивній формі:

«Є телевізори, веб-камери і таке інше. Студенти можуть записувати себе при виконанні проектів на мові жестів. Вони можуть робити це вдома. Ми користуємося багатьма комп’ютерними технологіями».

Завдяки Інтернет світ став «глобальним селищем», і університет комфортно почувається у такому середовищі. Ґаллодет це справді міжнародний ВУЗ. Спілка його випускників має відділенні у 53-ох країнах світу. Наприклад студент Сонам зі Шрі-Ланки, каже, що навчання у Ґаллодеті, відкрило перед ним нові обрії і розширило його можливості:

«Шрі-Ланка поділена на регіони. Єдиної стандартизованої мови жестів немає. У Сполучених Штатах, наприклад, є знаки на все про що б вони не говорили. У Шрі-Ланці важко спілкуватися на багато тем».

Більшість студентів почуваються впевненіше, покращують свої навики спілкування і коли вони залишають університет вони готові до викликів життя.
Інший студент виріс у двомовній родині. Каже, що навчання в університеті покращило його комунікативні навички:

«Коли я виростав, я розмовляв більше британською англійською. Тут в університеті, я почав більше вживати американську мову жестів, вона більш візуальна, що полегшує спілкування. Так само мені подобається місцеве студентське життя».

Професор Майрес згоден – завдяки знанням отриманим в університеті, студенти отримують раніше недоступні можливості:

«Більшість студентів почуваються впевненіше, покращують свої навики спілкування і коли вони залишають університет вони готові до викликів життя».

Студентам Ґаллодета пропонується насичена навчальна програма та безліч цікавих заходів. Колишня випускниця згадує наскільки активними були її роки навчання:

«Багато спілкування. Багато допомоги від цікавих людей. У мене було з кого брати приклад. Університет проводив чимало семінарів. Там було багато спортивних змагань, цікавих подій, в яких я брала участь».

В університеті також вчиться молодь, яка не має проблем зі слухом. Однак вони становлять менше 5 відсотків студентів.

(Передрук з «Голосу Америки»)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG