Доступність посилання

ТОП новини

Янукович каже, що на роботу в органи влади його запросив не Лазаренко (ВІДЕО)


На прес-конференції Януковича журналістку виштовхнули з зали
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Президент України Віктор Янукович заявляє, що на роботу в органи влади наприкінці 90-х років його запросив не колишній прем’єр Павло Лазаренко, а тодішній голова Донецької ОДА Сергій Поляков. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції.

Глава держави відповідав на запитання щодо справи Юлії Тимошенко і згадав, що вона була партнером Лазаренка. На це журналістка Тетяна Чорновол хотіла поставити запитання, чи був Янукович сам членом команди Лазаренка, оскільки отримав посаду в керівництві Донецької облдержадміністрації. Охорона Президента намагалася вивести журналістку, її оточили і виштовхнули із залу. Однак після вигуків журналістів Янукович попросив повернути Чорновол до залу. Після цього вона поставила своє запитання главі держави.

«Я йшов тоді на роботу в команду Президента Кучми. Ви ж знаєте, що всіх голів адміністрацій призначають. Ну, а якщо зробити велике таке уточнення, мене на роботу запросив Сергій Поляков, якого було призначено «губернатором», – відповів Янукович.

«Він (Поляков – ред.) приїхав до мене (а я працював генеральним директором) і в буквальному розумінні слова мене умовив: допоможи, будь ласка, мені. Ситуація в області дуже складна. І я після співбесіди в Адміністрації Президента, після того, як у нас відбулася розмова, пішов працювати через місяць чи через два. Мені запропонували бути першим заступником «губернатора». От і вся історія. І секретів тут немає», – додав Президент.

«Ви це запитання поставте Президентові Кучмі, який на мене підписав указ. Він відповість, чому він узяв мене на роботу до обласної державної адміністрації. Леонід Данилович, дякувати Богу, живий, і дай Боже йому здоров’я», – сказав Янукович.

Янукович у 1997 році обійняв посаду голови Донецької області замість Полякова. У той час прем’єром України був Лазаренко. За даними ЗМІ, саме він і запропонував кандидатуру Януковича на посаду голови ОДА.
XS
SM
MD
LG