Доступність посилання

ТОП новини

У Києві презентували фільм про жінок-біженок


Сьогодні у Києві з ініціативи Управління верховного комісара ООН у справах біженців представили документальний фільм «Нові стіни». Поширення фільму є частиною проекту ООН «Місцева інтеграція біженців».

Автор, іспанський режисер Паула Паласіос, розповідає про долі жінок, які намагаються отримати статус біженців у Східній Європі. У стрічці свою історію розповідають мігрантки з Афганістану, Ірану, Конго, Росії й Узбекистану.

Кожна з героїнь фільму була змушена емігрувати внаслідок військових чи етнічних конфліктів на батьківщині, через насилля або переслідування їхніх родин.

Як повідомив Радіо Свобода заступник голови представництва УВКБ ООН Ванно Нупеч, «ідея фільму, знятого в Україні, – привернути увагу української громадськості до проблем, з якими зіткнулися жінки-біженці, адже вони – найбільш уразлива частина шукачів притулку і їм доволі складно інтегруватись у суспільство, знайти роботу, подолати етнічні й культурні перешкоди».

За даними Державної міграційної служби України і УВКБ ООН, для інтеграції в українську спільноту біженці потребують правового статусу і поваги до їхніх прав, житла, мовних курсів і працевлаштування.

Для здійснення проекту «Місцева інтеграція біженців» в Україні, Молдові й Білорусі ООН і Євросоюз виділили близько 14 мільйонів євро, з них для України – 900 тисяч євро. Проект здійснюється у Київській, Харківській, Одеській областях.
XS
SM
MD
LG