Доступність посилання

ТОП новини

Ківалов заявляє, що не є депутатом-сумісником, а дію адвокатського свідоцтва зупинив


Депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов (в центрі)
Депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов (в центрі)
Народний депутат України фракції Партії регіонів, голова парламентського комітету з питань верховенства права та правосуддя Сергій Ківалов заявляє, що дію його адвокатського свідоцтва давно зупинено, і ця інформація є у відкритому реєстрі адвокатів.

«Вчора в інтернеті було поширено чергову неправдиву інформацію щодо мене (і деяких моїх колег по парламенту) про те, що нібито, будучи народним депутатом, я маю чинне свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю № 608, видане Одеською комісією адвокатури. Це очевидна брехня», – цитує Ківалова його прес-служба.

За його словами, він заявив про зупинення свого адвокатського свідоцтва «із дотриманням усіх процедурних вимог», тільки-но був обраний народним депутатом. «Це значить, що весь цей час я не займався адвокатською діяльністю у жодних її проявах», – наголосив Ківалов.

Раніше прес-служба громадянського руху «Спільна справа» повідомила про 37 депутатів-сумісників у Партії регіонів.

Наразі у Вищому адміністративному суді України перебуває позов від Голови Верховної Ради Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень члена фракції «Батьківщина» Сергія Власенка у зв’язку з тим, що він, як стверджується, продовжує бути адвокатом. 22 лютого Власенко повідомив, що подав заяву до Ради адвокатів України скасувати його адвокатське свідоцтво, однак це не позбавляє його права продовжувати бути захисником (не адвокатом) колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Вищий адміністративний суд України має розглянути питання позбавлення Власенка статусу депутата у вівторок, 5 березня.
XS
SM
MD
LG