Доступність посилання

ТОП новини

Янукович сам має думати, як звільнити Луценка – дружина екс-міністра


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Те, яким чином звільнити Юрія Луценка з в’язниці, є проблемою Президента України Віктора Януковича і створеної ним системи. Про це заявила дружина екс-міністр внутрішніх справ, народний депутат Ірина Луценко.

«Юра не має наміру триматися за тюремні ґрати, це вже проблема Януковича і його адміністрації, створеної ним системи, яким чином Луценка звільнити», – сказала Луценко. коментуючи заяву глави держави про те, що Луценка можуть звільнити або за рішенням суду касаційної інстанції, або шляхом помилування.

За її словами, після звільнення Луценко насамперед відновлюватиме своє здоров’я, а потім домагатиметься в європейських судах реабілітації, повідомляє прес-служба партії «Народна самооборона».

Янукович на підсумковій прес-конференції заявив, що готовий розглядати питання про помилування Луценка після рішення касаційної інстанції в його справі.

Екс-міністр перебуває за ґратами з кінця 2010 року. В лютому 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у вчиненні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Крім того, Луценка визнали винним у недбалості під час продовження оперативно-розшукових заходів стосовно водія колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка. За цією справою його засудили до двох років обмеження волі.
XS
SM
MD
LG