Доступність посилання

ТОП новини

Аштон і Фюле занепокоєні ситуацією зі Власенком – заява


Катрін Аштон і Штефан Фюле
Катрін Аштон і Штефан Фюле
У Євросоюзі занепокоєні можливим скасуванням повноважень деяких народних депутатів, зокрема Сергія Власенка. Про це йдеться в оприлюдненій сьогодні спільній заяві речників верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Катрін Аштон, а також єврокомісара з питань розширення і європейської політики сусідства Штефана Фюле.

В інтерв’ю Радіо Свобода речниця Штефана Фюле Мая Коціянчич зазначила, що у Брюсселі «очікують повної імплементації висновків саміту Україна-ЄС від 25 лютого та уважно стежать за розвитком політичних подіями в Україні». «Катрін Аштон та Штефан Фюле глибоко занепокоєні останніми юридичними процедурами стосовно можливого скасування депутатських мандатів двох членів парламенту, яке ґрунтується на суперечливих правових підставах. Вони також приділяють особливу увагу ситуації з народним депутатом Сергієм Власенком щодо недавнього позову до Вищого адміністративного суду і можливого відкликання його депутатського мандату», – заявила речниця.

У заяві також наголошується, що представники євроустанов закликають українську владу розв’язати проблему для уникнення будь-якого використання судочинства з політичною метою. «Вони наголошують на своїй чіткій позиції, яка полягає у тому, що склад українського парламенту має відображати справжню волю українських виборців», – мовиться в заяві.

Сьогодні о 14:00 Вищий адмінсуд розгляне позов про позбавлення мандата Власенка.
XS
SM
MD
LG