Доступність посилання

ТОП новини

Україна має намiр збiльшувати експорт електроенергiї – МЗС


Руслан Демченко
Руслан Демченко
Україна працює над збiльшенням експорту електроенергiї, заявляє перший заступник мiнiстра закордонних справ Руслан Демченко.

«Українська електроенергія іде на експорт. У 2012 році в Україні вироблено майже 200 мільярдів кіловат-годин електроенергії, з яких більше десяти експортовано. Україна експортує електроенергiю до Бiлорусi, Молдови, Польщi, Румунiї, Росiї, Словаччини й Угорщини. У порівнянні з 2011 роком, показник експорту в рейтингу зрiс в 1,5 рази», – сказав Демченко пiд час круглого столу «Реформування ринку електроенергетики України».

Тому, за його словами, природним є те, що послiдовне збiльшення експорту електроенергiї є одним із головних завдань Енергетичної стратегiї України на перiод до 2030 року.

Як заявив заступник голови МЗС, українська сторона має намiр докладати зусиль для того, щоб збiльшувати цi показники в майбутньому.

Демченко також нагадав, що у 2011 роцi Україна приєдналася до Європейського енергетичного спiвтовариства i вживає всiх заходiв для адаптацiї нацiонального законодавства до норм Євросоюзу. Зокрема, зазначив перший заступник голови МЗС, на розгляд українського парламенту вже передали законопроект про основи формування ринку електроенергiї в Українi.
XS
SM
MD
LG