Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську поштовхалися через Сталіна (ВІДЕО, ФОТО)


У Луганську відзначили день смерті Сталіна
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
У Луганську сьогодні біля меморіалу «Борцям революції» члени літературного угруповання «СТАН» влаштували перформанс «Сталіна на нас немає!».

Представники громадської організації «СТАН» пригостили луганців бутербродами з салом. Таким чином молоді люди відзначили 60-у річницю смерті Сталіна. Луганська поетеса Олена Заславська прочитала вірш про Сталіна Осипа Мандельштама. Також станівці розгорнули плакат з написом «Ми танцюємо на кістках тирана».

«В Україні зараз існує загроза диктатури, яка йде від різних політичних сил. І від провладних, і від опозиційних. І найстрашніше, що наше суспільство готове прийняти цю диктатуру. Всі хочуть крові», – сказав один з керівників «СТАНу» Костянтин Скоркін.

Організатори також наголошували, що відголоски сталінізму існують у роботі українських міліції й судів.

Заважали проведенню акції луганські комуністи. Одночасно зі станівцями вони пришли до меморіалу з червоними прапорами і портретом Сталіна.

Між депутатом Луганської обласної ради Максим Чаленком і представником «СТАНу» Ярославом Мінкіним виникла коротка сутичка. Прихильники Сталіна порвали станівцям плакати і перекинули тацю із салом. Після цього комуністи провели свій мітинг, де висловилися на захист Сталіна.
XS
SM
MD
LG