Доступність посилання

ТОП новини

Опозиціонери залишають залу парламенту


Опозиціонери зранку заблокували парламент
Опозиціонери зранку заблокували парламент
Народні депутати з опозиційних фракцій, які блокували президію і трибуну Верховної Ради, о 18:00 почали залишати залу засідань Верховної Ради.

Перед тим, як піти, парламентарі зняли плакат над президією «Стоп диктатурі». Водночас двері, в які заходить керівництво парламенту, заблоковані стільцями.

Вчора опозиція заблокувала проведення погоджувальної ради, вимагаючи від Голови Верховної Ради Володимира Рибака відкликати з Вищого адмінсуду України заяву про дострокове припинення депутатських повноважень Сергія Власенка, депутата від «Батьківщини», який є захисником екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Сьогодні вранці депутати з опозиції заблокували трибуну і президію парламенту.

Завтра о 10:00 Вищий адміністративний суд України продовжить розгляд позову про позбавлення депутатських повноважень Власенка.

На сьогоднішньому засіданні ВАСУ ухвалив рішення про запит додаткової інформації від слідчих Генеральної прокуратури – про те, ким саме виступає Власенко у кримінальному провадженні щодо причетності екс-прем’єра Юлії Тимошенко до організації вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Суд також вирішив вимагати дані з Єдиного держреєстру про те, чи є факти участі Власенка як адвоката у якійсь справі.
XS
SM
MD
LG