Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські літаки бомбили місто Ар-Ракка


У місті Ар-Ракка зруйнований пам’ятник попередньому президентові Сирії Хафезу Асаду – батькові Башара Асада, 4 березня 2013 року
У місті Ар-Ракка зруйнований пам’ятник попередньому президентові Сирії Хафезу Асаду – батькові Башара Асада, 4 березня 2013 року
Літаки сирійської армії бомбили північне місто Ар-Ракка – після того, як озброєна опозиція взяла під контроль цей центр однойменної провінції і захопила її губернатора.

Сирійські офіційні джерела інформують, що метою атаки є «терористичні угруповання» в місті Ар-Ракка, які спричинили численні жертви.

Бої в розташованому на річці Євфрат місті і навколишньому районі з населенням загалом близько півмільйона людей тривають.

Тим часом Міністерство внутрішніх справ Іраку заявляє, що прикордонні війська цієї країни відбили намагання групи бойовиків із Сирії перетнути сирійсько-іракський кордон у провінції Анбар.

У Вашингтоні на слуханнях у Сенаті керівник Центрального командування збройних сил США генерал Джеймс Маттіс заявив, що є сумніви в доречності озброєння повстанців у Сирії. «Ми не хочемо необережно, хай навіть маючи найкращі наміри, озброїти людей, які є заклятими ворогами», – наголосив американський генерал.

Серед повстанців, які ведуть боротьбу проти влади Сирії, є і помірковані сили, які прагнуть демократизації, і їхні ідейні супротивники – радикальні ісламісти, частина яких пов’язана з терористичною мережею «Аль-Каїда».
XS
SM
MD
LG