Доступність посилання

ТОП новини

У світі висловлюють співчуття через смерть Уґо Чавеса


Світові лідери висловлюють співчуття з приводу смерті президента Венесуели Уґо Чавеса. Президент США Барак Обама висловив підтримку Сполучених Штатів венесуельському народові. Він також виловив інтерес у «розвитку конструктивних відносин з урядом Венесуели».

Президент Болівії Ево Моралес, один із найближчих союзників Чавеса, заявив, що президент Венесуели «більш живий, ніж завжди».

На Кубі оголосили триденну жалобу.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун висловив «глибокі співчуття» народові Венесуели, а російський посол в ООН Віталій Чуркін назвав Чавеса «великим політиком».

Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ заявив, що Чавес за свої 14 років президентства «залишив значний слід у своїй країні і за її межами».

Президент Росії Володимир Путін назвав Чавеса «незвичним і сильним чоловіком», який зробив великий внесок у розвиток російсько-венесуельських відносин.

Віце-президент Венесуели Ніколас Мадуро пообіцяв продовжувати діяльність Чавеса. «Ми сумуватимемо за ним до своїх останніх днів, але ми продовжуватимемо його справу. Нехай наш народ знає, що демократична, революційна, антиімперіалістична і соціалістична справа нашого Команданте продовжиться із твердістю, з абсолютною відданістю», – сказав Мадуро.

58-річний Уґо Чавес помер у вівторок після двох років боротьби з раком. Він був лідером Венесуели протягом 14 років. У Венесуелі оголосили семиденну жалобу. Похорон Чавеса відбудеться в п’ятницю.

За Конституцією Венесуели, тепер протягом 30 днів мають відбутися позачергові президентські вибори, і переможець керуватиме країною до кінця шестирічного терміну, початого Чавесом 10 січня цього року. Сам Чавес раніше заявляв, що в разі смерті хотів би бачити своїм наступником саме Мадуро.
XS
SM
MD
LG