Доступність посилання

ТОП новини

У день візиту Януковича на Черкащині «завалили» два інтернет-видання


Два черкаські інтернет-видання перестали працювати сьогодні, коли до регіону приїхав Президент Віктор Янукович. Як зауважують журналісти видань «Прочерк» і «Провінція», сайти не є опозиційними, втім, вони гостро критикують дії нинішньої влади.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, спершу сайт «Прочерк» кілька годин не працював у понеділок, 4 березня. З вечора вівторка і донині інтернет-ресурс взагалі не відкривається.

За інформацією програмістів інтернет-видання, проблеми у «Прочерку» виникли через зовнішнє втручання – сайт зазнає безперервних DDoS-атак.

«Сьогодні, 6 березня, ми планували працювати особливо активно. З різних куточків міста нам повідомляють читачі про активність правоохоронців на дорогах. Адже сьогодні Черкаси і Канів має відвідати Президент. Висвітлення цієї події в нас зірвалося через блокування сайту», – каже відповідальний редактор черкаського інтернет-сайту «Прочерк» Назарій Вівчарик.

Упродовж дня також не завантажується й інший регіональний сайт – «Провінція». Редактор сайту Віктор Борисов поки що не знає точних причин збою в роботі.

«З 9-ї ранку «Провінція» «лежить». Техпідтримка і хостер не можуть дати зрозумілу відповідь про причину проблем. Здавалося б – і при чому тут приїзд Януковича в Черкаси? Якщо без емоцій, то інформаційний резонанс від того, що «завалили» два ресурси, значно серйозніший, ніж можливе критичне висвітлення візиту цими ресурсами. Тим більше, а раптом все пройде добре і критикувати, приколюватися не буде над чим? Але, мабуть, ця думка дуже складна для замовника...» – зазначає він.

Минулого року обидва сайти зазнавали потужних DDoS-атак. Протягом вересня-жовтня два тижні не працював черкаський сайт «Провінція». Натомість інтернет-ресурс «Прочерк» був недоступний понад п’ять діб. Інтернет-видання атакували відразу після публікації кількох новин з Черкаської обласної колегії за підсумками соціально-економічного розвитку регіону за 9 місяців року. На засіданні, зокрема, голова обласної держадміністрації нищівно критикував багатьох чиновників.
XS
SM
MD
LG