Доступність посилання

ТОП новини

Суд завершив допит Кужель


Олександра Кужель
Олександра Кужель
Слідчий суддя Печерського районного суду Києва завершила допит свідка з боку сторони захисту Олександри Кужель у рамках кримінального провадження про вбивство депутата Євгена Щербаня.

Під час допиту Кужель, зокрема, закликала прокуратуру і суд провести розслідування щодо розподілу майна, яке належало депутату й бізнесмену Євгену Щербаню. За її словами, це дасть змогу вийти на людей, які замовили його вбивство. Вона також заявила, що конфліктів у Щербаня з Юлією Тимошенко і Павлом Лазаренком не було. «З компанією ЄЕСУ не було проблем. Я можу припустити, що у Євгена був конфлікт з «Ітерою». І обставини розстрілу Євгена Щербаня говорять про те, що без допомоги спецслужб жоден кілер не зміг би здійснити це вбивство. Організація замаху на такому рівні неможлива для людей навіть такого рівня, як Лазаренко, не кажучи вже про бандитів, яких зараз називають організаторами та виконавцями», – додала вона.

Свідок також повідомила про конфлікт між Євгеном Щербанем і Володимиром Щербанем, який втратив посаду керівника фракції «Соціально-ринковий вибір».

Захист висловив задоволення сьогоднішніми свідченнями. «Якщо порівняти виступи попередніх усіх свідків і виступ сьогоднішнього свідка, Олександри Кужель, то не треба бути великим психологом або фізіогномістом для того, щоб зрозуміти, хто говорить правду, а хто намагається щось приховати або щось вигадувати. Я скажу словами прокуратури: захист дуже задоволений виступом сьогоднішнього свідка», – сказав адвокат Олександр Плахотнюк.

Натомість сторона держобвинувачення заявила, що сьогодні Кужель надала ширші свідчення, ніж під час допиту в Генпрокуратурі.

«Деякі частини тих свідчень, які вона давала 17 травня 2012 року в прокуратурі, я маю на увазі її заяву про те, що були якісь матеріали по компанії «Ітера», вона такого не говорила», – сказав прокурор Лілія Фролова.

Генпрокуратура 18 січня повідомила, що завершила розслідування кримінальної справи про вбивство у 1996 році депутата Євгена Щербаня. Юлії Тимошенко вручили повідомлення про підозру її в організації цього злочину спільно з екс-прем’єром Павлом Лазаренком.

Печерський районний суд Києва минулого місяця почав проводити слідчі дії у рамках досудового розслідування цієї справи.
XS
SM
MD
LG