Доступність посилання

ТОП новини

У Росії на 8 березня затримували феміністів


Поліція забирає пікетника на підтримку Pussy Riot, 8 березня 2013 року
Поліція забирає пікетника на підтримку Pussy Riot, 8 березня 2013 року
У столиці Росії Москві в п’ятницю затримали понад 20 осіб на феміністських акціях із нагоди Міжнародного дня жінок.

Зокрема, 16 чи 17 людей затримали на мітингу під гаслом «Фемінізм – це визволення». Учасники заявили, що поліція висунула вимогу припинити акцію раніше від наперед узгодженого терміну, що затриманих поліція била ногами й зламала руку одній із учасниць.

Як заявляє поліція, мітинг наказали припинити після того, як група громадян, яка з’явилася на ньому, почала вигукувати «не узгоджені наперед гасла» і порушувала правила проведення мітингу. Феміністи кажуть, що особи, які призвели до зриву акції, були провокаторами з лав «православних активістів».

Іще шість людей затримали на іншій акції, яка відбувалася біля будівлі Федеральної служби виконання покарань (російської пенітенціарної служби) в Москві на підтримку засуджених учасниць жіночого феміністського панк-гурту Pussy Riot. Ця акція відбувалася у формі пікетів поодинці, її учасники змінювали одне одного по черзі, а такі акції в Росії не потребують попереднього узгодження з владою. Як заявила поліція, затримані порушували правила поодинчих пікетів.
XS
SM
MD
LG