Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані знову відклали остаточну передачу в’язниці Баграм


В’язниця в Баграмі, архівне фото
В’язниця в Баграмі, архівне фото
В Афганістані в суботу знову відклали остаточну передачу в’язниці в Баграмі неподалік Кабула, яку частково контролюють США. Переговори про це зірвалися напередодні вже запланованої було на суботу церемонії передачі.

Уряд Афганістану заявив, що тепер повна передача в’язниці має відбутися наступного тижня, бо обидві сторони ще мають вирішити низку технічних і юридичних питань.

У середу президент Афганістану Хамід Карзай заявляв, що остаточна передача в’язниці відбудеться найближчими днями.

В’язниця Баграм розташована всередині військово-повітряної бази, що є найбільшою військовою базою США в Афганістані, в однойменному місті на сході країни.

Заяви про передачу цієї в’язниці Афганістанові лунали вже кілька разів, урочиста церемонія передачі пройшла ще у вересні минулого року, але остаточна передача так і не відбулася, і Карзай звинувачував США в порушенні домовленостей передати всіх її в’язнів. США ще тоді заявили, що групу в’язнів-іноземців у цій в’язниці передадуть Афганістанові в березні нинішнього року.

Багато з тих, хто відбуває покарання у в’язниці, раніше були засуджені за участь у русі «Талібан», терористичній мережі «Аль-Каїда» та інших угрупованнях бойовиків.

Питання про в’язницю болісне для афганців, які почуваються обмежені у своєму суверенітеті.
XS
SM
MD
LG