Доступність посилання

ТОП новини

У Росії державне телебачення заявило про нове звинувачення працедавцеві Магнітського


Вільям Браудер, архівне фото
Вільям Браудер, архівне фото
У Росії державний «Перший канал» телебачення заявив у неділю про ще одне звинувачення на адресу британця Вільяма Браудера, засновника і керівника інвестиційного фонду Hermitage Capital, який обслуговував російський юрист Сергій Магнітський.

За твердженнями, які пролунали в телеефірі, Браудер свого часу створив у Росії десяток компаній із підставними працівниками-інвалідами, завдяки чому незаконно отримав податкових пільг на мільярди рублів. Зекономлені таким чином кошти йшли на закупівлю акцій російських компаній, зокрема, «Газпрому», заявили на телебаченні.

У телесюжеті приділили особливу увагу участі в такій, як стверджується, злочинній схемі юриста Сергія Магнітського, який працював для фонду Вільяма Браудера.

У четвер Міністерство внутрішніх справ Росії повідомило, що Браудерові заочно висунули звинувачення в незаконній скупівлі акцій російської газової компанії «Газпром», що, за даними міністерства, спричинило збитки російській державі у три мільярди рублів (понад 792 мільйони гривень).

Того ж дня інший російський прокремлівський телеканал, «НТВ», випустив передачу, в якій стверджувалося, що Браудер – агент британських спецслужб.

І Браудера, і Магнітського в Росії вже звинуватили також в ухилянні від сплати податків. Посмертний суд над Магнітським має продовжитися в понеділок.

Сергій Магнітський, російський юрист, який працював для інвестиційного фонду Hermitage Capital під керівництвом Вільяма Браудера, помер у 2009 році у слідчому ізоляторі в Москві у віці 37 років від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я, щоб змусити його замовкнути.

Магнітський потрапив за ґрати, звинувачений у розробці схеми уникнення російських податків для свого замовника, фонду Hermitage Capital. Йому висунули це звинувачення після того, як юрист заявив, що викрив схему, за якою вже сплачені фондом податки на суму у 230 мільйонів доларів викрали з російського бюджету посадовці Міністерства внутрішніх справ Росії, податкової адміністрації та інших державних органів.
XS
SM
MD
LG