Доступність посилання

ТОП новини

Індія: підозрюваного в справі про групове зґвалтування знайшли мертвим


Індійська влада повідомляє про самогубство головного підозрюваного в груповому зґвалтуванні жінки в автобусі в Делі. Як повідомив представник делійської в’язниці Тіхар, підозрюваний Рам Сінґх повісився в своїй камері.

За повідомленням, його утримували в камері разом із ще трьома в’язнями. Наразі триває розслідування.

За даними слідства, Сінґх керував автобусом, в якому шестеро чоловіків зґвалтували 23-річну студентку. Згодом жінка, яку викинули з автобуса і намагалися переїхати, померла в лікарні.

Ця подія викликала масові протести в Індії.

Правозахисники висловлюють сумніви щодо того, як підозрюваний, до якого було стільки уваги, міг вчинити самогубство у в’язниці Тіхар, яку називають найсучаснішою із високими стандартами безпеки.

«Весь світ, Індія і ми чекаємо, щоб цих людей повісили. І це дуже несподівано, що головний підозрюваний повісився у в’язниці Тіхар, де ситуація з безпекою мала б бути дуже серйозною. На скільки я знаю, його утримували в окремому бараці. Тому все це дуже несподівано, і ставить питання до поліцейських чиновників», – сказала правозахисниця Барха Сінґх Шукла.

Сінґха звинувачували у вбивстві, груповому зґвалтуванні, викраденні, знищенні доказів на спеціальному суді, що почався 5 лютого.

Суд над п’ятьма звинуваченими, включаючи Сінґха, має відбутися за прискореною процедурою. Очікується, що прокурор вимагатиме найвищої міри покарання – страти.

Справу ще одного, 17-річного співучасника злочину розглядатиме окремий суд – для неповнолітніх.
XS
SM
MD
LG