Доступність посилання

ТОП новини

Грузія засуджує можливі переговори лідера самопроголошеної Абхазії з Путіним


Минула зустріч Анкваба з Путіним у травні 2012 року у Сочі
Минула зустріч Анкваба з Путіним у травні 2012 року у Сочі
Міністр закордонних справ Грузії Майя Панджикідзе засудила заплановані в Москві переговори між президентами самопроголошеної республіки Абхазії Александром Анквабом і Росії – Володимиром Путіним. Виступаючи в Тбілісі у вівторок, Панджикідзе заявила, що будь-який крок, спрямований проти територіальної цілісності Грузії, викликає стурбованість.

Анкваб розпочав свій візит до Москви в понеділок. Сьогодні він зустрівся з патріархом Московським і всієї Росії Кирилом. Зустріч пройшла в закритому від преси режимі в робочій резиденції Кирила в Свято-Даниловому монастирі Москви. На зустрічі обговорювалися «питання духовних взаємозв’язків народів Росії і Абхазії».

Зустріч Анкваба з Путіним запланована на вечірні години вівторка. Росія після п’ятиденної війни між Росією і Грузією в серпні 2008 року визнала грузинські регіони Абхазію і Південну Осетію незалежними державами.

Офіційний Тбілісі, як і майже вся міжнародна спільнота, вважає Абхазію і Південну Осетію частинами грузинської держави.

Водночас Російська православна церква досі дотримуюється принципу «незмінності канонічних територій», за яким вона заявляє свої права на Україну, але змушена визнавати церковну зверхність в Абхазії і Південній Осетії Грузинської православної церкви.
XS
SM
MD
LG