Доступність посилання

ТОП новини

Гроші на тумби під Пінзеля шукають в Івано-Франківську


Альбом з фотографіями робіт Пінзеля
Альбом з фотографіями робіт Пінзеля
У музей мистецтв Прикарпаття сьогодні привезли три скульптурні роботи Іоанна Георга Пінзеля, які входили до експозиції виставки робіт скульптора у паризькому Луврі.

За словами директора музею Михайла Дейнеги, «транспортування здійснене на найвищому рівні, всі скульптури повернулися гарними і неушкодженими, однак виникла нова проблема: що робити далі?».

Щоб роботи Пінзеля, гідно поціновані в Парижі, виглядали солідно, потрібно замовляти під них нові тумби, каже Михайло Дейнега. А коштів на це в музею нема, не закладені в бюджет.

Сподівання на кріплення, які разом зі скульптурами передав Лувр, не справдилися, бо їхнє перевезення заборонила митниця, а старі тумби під час зміни експозиції в музеї мистецтв Прикарпаття були демонтовані.

На наступному тижні повернуті з Лувру скульптури янголів виставлять в музеї для огляду журналістів, тоді ж проситимуть кошти на придбання нових тумб. Вартість однієї орієнтовано 10 тисяч гривень.

Три янголи Пінзеля з Городенківського костелу, які належать Івано-Франківському музею мистецтв, свого часу врятував львівський мистецтвознавець Борис Возницький. Вони були серед 27 скульптур, які експонував паризький Лувр у лютому.
XS
SM
MD
LG