Доступність посилання

ТОП новини

Кличко закликає ЄС застосувати санкції до української влади


Віталій Кличко
Віталій Кличко
Лідер партії УДАР Віталій Кличко закликає Євросоюз запровадити персональні санкції стосовно українських високопосадовців, які порушують права і свободи громадян.

«Громадяни України не повинні бути заручниками такої політики влади. Тому міжнародні санкції мають стосуватися не України загалом та її громадян, а високопосадовців, з реальними прізвищами й посадами. Ці санкції мають позбавити українську владу можливості ховати свої статки за кордоном і почуватися безкарними за корупційні дії, порушення прав і свобод громадян, вибіркове правосуддя, знищення парламентаризму», – заявив Кличко на зустрічах у Брюсселі з керівниками європейських інституцій.

Він також запропонував розслідувати ситуацію з рахунками українських високопосадовців за кордоном.

Як повідомляє прес-служба УДАРу, Кличко зустрівся з головою комітету Європарламенту в закордонних справах Ельмаром Броком, президентом Європейської народної партії Вілфрідом Мартенсом і головою групи ЄНП у парламентській асамблеї ЄВРОНЕСТ Яцеком Саріуш-Вольським. Крім того, лідер УДАРу передав листи верховному представникові ЄС з питань зовнішньої політики, віце-президенту Європейської комісії Катрін Аштон і президентові Європарламенту Мартіну Шульцу.
XS
SM
MD
LG