Доступність посилання

ТОП новини

На російському телеканалі вибачилися за сюжет про Шевченка (ВІДЕО)


Директор філії російської державної телекомпанії «Оренбург» Лариса Мурашова у прямому ефірі вибачилася за сюжет «Кому співаємо заздравиці?», в якому Тараса Шевченка порівняли з Гітлером.

«У сюжеті про Шевченківський березень було допущено низку некоректних висловлювань про творчість Тараса Григоровича Шевченка», – заявила вона у спеціальному сюжеті, відеозапис якого розмістили на офіційному сайті каналу.

При цьому Мурашова заявила, що «автор не хотів своїм сюжетом образити почуття національної гордості українського народу». «Проте ми висловлюємо жаль у зв’язку з резонансом, який викликала ця тема, і компанія приносить свої вибачення всій українській громадськості», – сказала вона, додавши, що «журналісти ДТРК «Оренбург» із глибокою повагою ставляться до культури українського народу», і «ми сподіваємося відновити справедливість у цьому питанні».

Телеканал «Оренбург» днями показав сюжет, в якому порівняв Тараса Шевченка з Гітлером. Автор матеріалу вважає, що постать Кобзаря не варта великої уваги росіян, оскільки, на думку оренбурзького журналіста, творчість і переконання Тараса Шевченка були антиросійськими.

Представники української діаспори Оренбурзької області через це надіслали листа протесту місцевій владі.
XS
SM
MD
LG