Доступність посилання

ТОП новини

Президент Латвії відвідав Одещину


Президент Латвії Андріс Берзиньш
Президент Латвії Андріс Берзиньш
Президент Латвії Андріс Берзиньш побував в Іллічівському та Одеському морських портах, взяв участь у роботі україно-латвійського бізнес-форуму та поспілкувався з журналістами.

Однією з головних цілей візиту Андріс Берзиньш назвав підписання протоколу про наміри щодо розвитку транспортного коридору Таллінн-Рига-Мінськ-Іллічівськ/Одеса, яким рухається контейнерний потяг ZUBR. Це збігається із концепцією, яку підтримала Латвія як країна-член Європейського Союзу, «бути більш активною з країнами так званого Східного партнерства», зазначив Андріс Берзиньш.

Як повідомляє з Одеси кореспондент Радіо Свобода, разом із президентом Латвії до міста прибуло близько 40 підприємців різних галузей цієї балтійської країни. Всі вони знайшли певні бізнес-інтереси в Одесі. Зокрема, підписано меморандум про співробітництво між Одеським морським торговельним портом та Вентспільским вільним портом. І це лише один з документів, зазначив Андріс Берзиньш: «Я щойно зустрів ректора Ризького технічного університету. Він сказав мені, що підписав три договори. Потім інформацію про ці договори буде зібрано і розповсюджено».

Президент Латвійської Республіки Андріс Берзиньш відвідав Одесу у рамках свого офіційного візиту в Україну 14–15 березня.
XS
SM
MD
LG