Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський Франциск починає свій перший робочий тиждень


Рим – Папа Римський Франциск починає свій перший робочий тиждень.
А напередодні він прочитав свою першу молитву «Янгол Господній» на площі Святого Петра у Ватикані. Послухати й подивитися на новообраного понтифіка прийшли понад 150 тисяч вірних. Але перед цією зустріччю Святіший отець провів ще й службу у ватиканській парафіяльній церкві, що стало цілковитою несподіванкою для всіх.


Дві неділі поспіль на площу Святого Петра дивилися зачинені віконниці папського кабінету. І ось нарешті минулої неділі новий Папа Римський у білій сутані з’явився у вікні. Він радо привітав людей на площі, яка, за його словами, завдяки мас-медіа набрала розмірів світу. Святіший отець говорив про милосердя. Власне, милосердю і турботі про бідних Папа Франциск вирішив присвятити свій понтифікат.

Дещиця милосердя робить світ теплішим і справедливішим, наголосив під час недільної промови Папа Франциск.

«Він (Бог) ніколи не втомлюється прощати. Але ми часом втомлюємося просити у Нього прощення. Не треба втомлюватися ніколи. Не треба втомлюватися. Бог – милосердний батько, який завжди прощає, який має милосердне серце для усіх нас.Тож, і ми учімося бути милосердними до всіх», – закликав Святіший отець.

Привітатися з кожним

За кілька днів з часу обрання на святий престол понтифік-латиноамериканець вже встиг відзначитися несподіваними вчинками. Так, у неділю він порушив звичний розпорядок дня понтифіка. Перед промовою на площі Святого Петра папа Франциск відслужив месу в маленькій церкві Святої Анни, що у Ватикані. Після служби натовп народу, який не вмістився у храмі, очікував Святішого отця на вулиці. А він не знехтував увагою людей і підійшов до юрби, щоб привітатися з кожним.

«Він (Папа) поклав мені руку на голову, він мене благословив. Це і є народний папа, це і є папа для всіх! У мене ще й досі трусяться ноги», – розповів молодий чоловік.

Літня жінка біля нього теж не втримувала емоції: «Мені вдалося побачити папу! Мене охопили надзвичайні емоції. Римляни вже зачаровані цим папою! Він так наблизився до нас, я ніколи й не думала, що понтифік так близько підійде до людей на вулиці».

Зустріч із попередником

Перший робочий тиждень папи Франциска обіцяє бути насиченим. У понеділок він зустрічається з президентом Аргентини Крістіною Фернандес де-Кіршнер. А близько мільйона прочан очікуватимуть у Римі у вівторок зранку на площі Святого Петра. Там відбудеться урочисте богослужіння з нагоди початку понтифікату папи Франциска.

Наступної неділі папа очолить службу Божу з нагоди Пальмової неділі, що передує католицькому Великодню.

Найочікуваніша зустріч запланована на суботу, коли чинний понтифік має відвідати свого попередника, почесного папу Йозефа Ратцінґера. Зустріч буде історичною. Що скажуть вони один одному? Це буде публічний діалог чи таємна бесіда двох мудрих старців? Зачекаймо до наступного понеділка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG