Доступність посилання

ТОП новини

Смерть всиновленого хлопчика з Росії не була насильницькою – влада штату Техас


Таким був Макс Шатто (Максим Кузьмін)
Таким був Макс Шатто (Максим Кузьмін)
Влада американського штату Техас заявила, що не звинувачуватиме подружжя Алана і Лори Шатто у смерті трирічного хлопчика, раніше всиновленого в Росії. Посадовці кажуть, що смерть Макса Шатто, якого в Росії знали як Максима Кузьміна, визнана нещасним випадком.

«У справі про смерть Макса Шатто не виявлено порушень з чийогось боку. Ми надали свої висновки суду. Я розглянув всі факти, які ми мали від усіх установ, що могли визначити, чи є ознаки злочину. Усі стверджують, що кримінальна справа недоречна в цьому випадку», – повідомив Радіо Свобода окружний прокурор Боббі Бленд.

За словами Лори Шатто, у січні вона побачила, що хлопчик знепритомнів поруч з їхнім будинком у містечку Ґардендейл. Згодом він помер у лікарні.

Попередній розтин показав наявність синців на тілі Макса Шатто, але чотири лікарі після завершального розтину не знайшли ознак насильницької смерті.

Влада Росії звинувачує подружжя Шатто в смерті хлопчика і використала цю справу на захист попереднього рішення про заборону всиновлення російських дітей американцями.
XS
SM
MD
LG