Доступність посилання

ТОП новини

США цінують Україну, але вказують на проблеми – заступник держсекретаря


Заступник держсекретаря США Венді Шерман під час інтерв’ю Радіо Свобода, 19 березня 2013 року
Заступник держсекретаря США Венді Шерман під час інтерв’ю Радіо Свобода, 19 березня 2013 року
США і надалі вважають Україну своїм стратегічним партнером, але відверто кажуть про проблеми, які існують на демократичному шляху розвитку.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявила заступник держсекретаря США Венді Шерман, яка перебуває в Україні з дводенним візитом.

«Ми насправді маємо комісію зі стратегічного партнерства, є робочі групи, вони зустрічаються, обговорюють питання. Україну дуже цінують. Ми дуже вдячні тим зусиллям, що Україна зробила в багатьох частинах світу: в Іраку, в Афганістані у гарантуванні безпеки», – відзначила заступник держсекретаря США.

«Як добрий товариш, як друг, ми безпосередньо прямо і відверто кажемо про проблеми і про те, що необхідно зробити, щоб далі прямувати і ставати демократичною країною, щоб забезпечувати своїх громадян процвітанням і всіма правами», – наголосила Венді Шерман.

Заступник держсекретаря США у вівторок мала зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим та міністром закордонних справ Леонідом Кожарою, керівниками опозиції та жінками-лідерами. Сьогодні вона має зустрітися з Президентом Януковичем.

Повністю інтерв’ю Венді Шерман читайте сьогодні на сайті Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG