Доступність посилання

ТОП новини

Основні рекомендації зі звіту ЄС Україна вже врахувала – МЗС


Україна вже врахувала основні рекомендації, що містяться в звіті Європейської комісії. Про це заявляє Міністерство закордонних справ України.

За повідомленням, МЗС взяло до уваги щорiчну доповiдь Єврокомiсiї і Європейської служби зовнiшньої діяльності. «Документ вiдображає дедалi ширший спектр питань насиченого порядку денного вiдносин Україна-ЄС, що свiдчить про сталу тенденцiю до поглиблення й активiзацiї двосторонньої взаємодії», – йдеться в повiдомленнi.

МЗС також вiдзначає об’єктивну оцiнку досягнень у двостороннiх вiдносинах i позитивних зрушень у процесi реалiзацiї реформ в Українi.

«Попереднiй аналiз звiту свiдчить, що основнi рекомендацiї, якi мiстяться в цьому документi, українська сторона вже врахувала, зокрема в контекстi завдань, визначених указом Президента вiд 12 березня 2013 року «Про невiдкладнi заходи щодо європейської інтеграції», а також розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв 13 лютого 2013 року «Про план першочергових заходiв щодо iнтеграцiї України в ЄС у 2013 роцi», – наголошується в повiдомленнi українського зовнiшньополiтичного вiдомства.

У МЗС зазначають, що за результатами комплексного вивчення документа вiдповiднi пропозицiї внесуть на розгляд причетних мiнiстерств i вiдомств України для подальшого обговорення в рамках дiяльностi спiльних з ЄС робочих органiв.

«Вкрай важливо усвiдомлювати, що ключем до вирiшення багатьох зауважень Звiту є пiдписання і подальша iмплементацiя Угоди про асоцiацiю мiж Україною і ЄС, оскiльки цей документ стане iнструментом докорiнної модернiзацiї усiх сфер життя Української держави вiдповiдно до стандартiв ЄС», – наголошує МЗС.

«Вiдповiдно до домовленостей, досягнутих за результатами XVI самiту Україна-ЄС, що вiдбувся 25 лютого в Брюсселi, українська сторона вживає дiєвих крокiв у напрямi пiдписання угоди про асоцiацiю восени цього року», – додали в МЗС.

У вiдомствi також зазначили, що Україна і ЄС наразi мають «iсторичну можливість» не лише вивести двостороннi вiдносини на якiсно новий рiвень, а й посприяти подальшому розвитку iнiцiативи «Схiдне партнерство».

У вчорашньому звіті Єврокомісії вказувалося, що позитивні зрушення в Україні були значною мірою затьмарені випадками вибіркового правосуддя і порушеннями на парламентських виборах, а також корупцією.
XS
SM
MD
LG