Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина висловила стурбованість обшуками в неурядових організаціях у Росії


Ґідо Вестервелле, архівне фото
Ґідо Вестервелле, архівне фото
Німеччина поскаржилася в вівторок Росії на обшуки в неурядових організаціях у цій країні, серед них і у двох німецьких дослідницьких центрах.

Як повідомили в Міністерстві закордонних справ Німеччини, міністр Ґідо Вестервелле викликав дипломата посольства Росії в Берліні, щоб висловити йому занепокоєння такими діями російських правоохоронців.

За повідомленнями німецьких засобів інформації, міністр заявив, що перешкоджання діяльності німецьких неурядових організацій може завдати тривалої шкоди двостороннім відносинам.

Серед понад ста російських та іноземних неурядових організацій, офіси яких обшукали останніми днями в Росії, були й німецькі Фонд Конрада Аденауера і Фонд Фрідріха Еберта. Влада в Росії заявляє, що ці вилучення документів здійснюються для перевірки виконання цими організаціями російського закону, відомого як «закон про іноземних агентів». Громадянське суспільство в Росії вбачає в цих діях його придушення.

За згаданим законом, зокрема, некомерційні організації в Росії, які отримують фінансування з-за кордону і займаються діяльністю, яку можна потрактувати як політичну, зобов’язані зареєструватися як «іноземні агенти». Багато таких організацій заявили, що бойкотуватимуть цей закон.
XS
SM
MD
LG