Доступність посилання

ТОП новини

В адміністрації Києва почалися звільнення за неприбраний сніг


Затор на дорозі, Київ, 26 березня 2013 року
Затор на дорозі, Київ, 26 березня 2013 року
Київ – Снігові замети у Києві залишаються щоденною реальністю. Пересування тротуарами та автошляхами ускладнені вже п’яту добу поспіль. Постачання продуктів харчування до торговельних мереж пожвавилося, але остаточно не відновилося. Відтак, столичну владу критикують за невчасну і нефахову реакцію на надзвичайні погодні умови. Зокрема, опозиція заявляє про необхідність звільнення Олександра Попова з посади голови Київської держадміністрації.

Столична влада не впоралася зі снігом, зокрема через те, що невчасно відреагувала, вважає один із лідерів партії «Батьківщина» Арсеній Яценюк. За його словами, опозиція 2 квітня проводитиме акцію протесту, на якій, зокрема, вимагатиме від президента Віктора Януковича звільнити голову Київської міської державної адміністрації Олександра Попова.
Вони не повинні були з 11-ї години ночі перекривати рух для проїзду Януковича. З 11-ї ночі чистили дорогу для царя
Арсеній Яценюк

«Як повинна діяти міська влада? Вони повинні були повідомити, в першу чергу киян, заборонити в’їзд у місто важкого транспорту, повинні були дати можливість людям добиратися до метро протягом цілої ночі, повинні були виставити всю техніку за кілька годин перед снігопадом на відповідні точки, вони повинні були чистити місто Київ. І основне: вони не повинні були з 11-ї години ночі перекривати рух для проїзду президента Януковича. З 11-ї ночі чистили дорогу для царя», – наголосив Яценюк.

Я не зміг запобігти наслідкам, які можна було мінімізувати – Мазурчак

Тим часом голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов прийняв відставку першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака. Про це він заявив на розширеному засіданні колегії Київської міськдержадміністрації.

Сам Мазурчак, говорячи про свою відставку, зазначив: «Я визнаю, що як керівник комісії з техногенно екологічної небезпеки і надзвичайних ситуацій я недооцінив наслідки, які могли бути від цієї негоди, не організував належним рівнем роботу цієї комісії і не зміг попередити ті наслідки, хоча б деякі з них можна було мінімізувати. У зв’язку з цим я подаю прохання про свою відставку».
Бульвар Лесі Українки у Києві зупинився
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Під колесами трактора, що прибирав сніг, загинула жінка

У вівторок боротьба зі снігом призвела до загибелі людини. У Києві під колесами трактора, який прибирав сніг, загинула 50-річна жінка. За попередніми даними, тракторист не помітив жінку, яка послизнулась і впала під колеса трактора.

А розпочинала цей день столиця дорожніми заторами, чергами на маршрутки та тиснявою у метро, вхід на станцію «Вокзальна» був тимчасово обмежений. Ситуація у підземці стабілізувалася, коли минув ранішній час пік, розповіла Радіо Свобода начальник прес-служби метрополітену Наталія Шумак.
Ми і продовжували роботу метрополітену і залучали додатковий персонал для роботи кас
Наталія Шумак

«Ми і продовжували роботу метрополітену і залучали додатковий персонал для роботи кас. Метрополітен у дні негоди працював безперервно. Стосовно станції «Вокзальна»: на станції сьогодні спостерігалася напружена ситуація з пасажиропотоком, але вона була під контролем наших працівників. Станція на вхід не закривалася. Був обмежений вхід, тобто закривалися тільки одні двері з двох вхідних і лише у період із 8 години 48 хвилин до 9 години 02 хвилини», – повідомила Шумак.

У середу життєдіяльність міста буде абсолютно нормальною – Попов

Надземне пересування Києвом залишається ускладненим. Попри те, що за межі міста вивезено близько 9 тисяч тонн снігу, більшість прибудинкових територій та тротуарів залишаються під снігом, на багатьох дорогах розчистили лише по одній смузі. Повноцінний рух автотранспорту буде відновлений у середу, запевнив голова столичної держадміністрації Олександр Попов.

«На середу, на ранок, ми ставимо собі завдання таке: щоб життєдіяльність міста була абсолютно нормальною», – пообіцяв Попов.

У вівторок перевезення здійснювали на 66 із 70 автобусних маршрутів, повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації. Із 40 тролейбусних маршрутів перевезення пасажирів забезпечуються на 18. На 15 тролейбусних маршрутах, де наразі неможливо організувати рух електротранспорту, на лінії вийшли автобуси, мовиться в повідомленні.

Водночас, за даними прес-служби Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, у Києві з 22 березня із дорожніх заторів було вилучено 2923 одиниці техніки і надано допомогу 7451 особі.

«Якщо це за день чи два розтане, будуть складності» – Попов

Утім, сніг ще може завдати шкоди, припускає Олександр Попов.

«Ситуація унікальна, і я, просто хочу ще раз нагадати, що стільки снігу у такий термін не випадало більше ніж 100 років. Це дані синоптиків. Це приблизно 50 мільйонів тонн. Якщо це за день чи два розтане, будуть складності», – припустив Попов.

Тим часом Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що для пропуску можливої повені залучить понад 42 тисячі співробітників та 3,5 тисячі одиниць техніки. Крім того, у КМДА запевняють, що вже розпочали розчищення стоків та русел підземних річок.

  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG