Доступність посилання

ТОП новини

«Оліхарг помер. Ура, чиновнику!» (Огляд преси)


Київ – Вибори столичного міського голови – найважливіша подія напередодні обрання президента, стверджує «Газета по-українськи». За розрахунками опозиції, це певна «Сталінградська битва», що стане початком кінця режиму Януковича та Партії регіонів. Головною проблемою при цьому видання називає невизначеність позиції Віталія Кличка як найрейтинговішого кандидата від демократичних сил. Однак зрозуміти його позицію можна, зауважує видання. Кличко і його команда непокояться, що обрання столичним головою і діяльність на цій посаді можуть дискредитувати лідера УДАРу перед президентськими виборами. Стаття називається «Кличку треба показати в політиці такі ж якості, як і в боксі».

Зі смертю Бориса Березовського померла і епоха фінансової олігархії, переконує газета «Сегодня». Минув час, коли гроші мали чудодійну силу, а заможний бізнесмен міг вершити велику політику і жонглювати президентами. Тепер герой нашого часу – скромний державний чиновник. Саме він, як стверджує видання, стає новим володарем світу, і так відбувається практично скрізь. Пітерський чиновник Володимир Путін має воістину царську владу і може кинути за ґрати будь-якого багатія. Донецький чиновник Віктор Янукович сягнув висот, які й не снилися жодному магнатові. Французькі чиновники тримають у страху мільярдерів, лякаючи їх 75-відсотковим податком. Кіпрські чиновники, що довели країну до банкрутства, наклали руку на олігархічні вклади. А старомодному багатієві залишається тільки підраховувати збитки і обурюватися... Головна мрія сьогодні – не так про статки, як про робочий кабінет з державним прапором. Ось де ховається справжнє багатство і справжні можливості! А розкішні вілли, яхти, вертольоти, лімузини, дорогоцінні години та інші радощі можна купити за бюджетні кошти. Про це йдеться в статті «Оліхарг помер. Ура, чиновнику!».

До кінця року в Україні обіцяють приступити до впровадження мобільного зв'язку третього покоління. Як інформує «Комерсант Україна», Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, вперше за багато років започаткувала конструктивний діалог із Міноборони про конверсію необхідних частот. Видання зауважує, що учасники ринку вже багато років чекають продажу 3G ліцензій і заявляють про готовність витратити на це чималі гроші.

«Турбулентність» в українській авіації, спричинена банкрутством національного перевізника, компанії «Аеросвіт», що вилилася у затримку сотень рейсів і незручності для пасажирів, отримала й суто економічний вимір. Як інформує газета «Україна молода», за останні два місяці вітчизняні авіаперевезення «впали» на 22%. Економічні збитки, удар по держбюджету, втiм, ніяким чином не вплинули на поділ найбільш прибуткових рейсів екс-перевізника номер один в Україні. Абсолютну більшість рейсів «розподілили» в одні руки – фактичному правонаступникові «Аеросвіту», компанії «МАУ». Іншим претендентам дісталися жалюгідні крихти. Розрадою для пересічного пасажира може бути лише один факт: єдиний вітчизняний дискаунтер, хоча й зі скрипом, але таки освоює рейси між Києвом і європейськими містами. Стаття називається «Літачки з однієї кишені».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG