Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська мода: від шопінгу у бутіках до покупок на базарах


Київ – На роботу, як на подіум: чимало українських політиків залюбки демонструють свої обновки всесвітньо відомих брендів. Ці вбрання вони приглядають собі не тільки у дорогих бутіках, але і на фешн-показах. Однак серед народних обранців є і ті, хто такого дрес-коду не визнають.

Любов’ю до дорогих іноземних брендів уже давно славиться добра частина українського політикуму. Так, наприклад, регіоналка Ганна Герман понад двадцять років вбирається виключно у Chanel, що модні критики, між іншим, називають «total-look’ом» і вважають несмаком.

Натомість одяг від Louis Vuitton свого часу вподобала не лише екс-прем’єр Юлія Тимошенко, але і нинішній міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова та міністр соцполітики Наталія Королевська (у гардеробі якої, до речі, можна знайти і вбрання від Céline та Valentino).

Легше купити закордонне?

Водночас є і ті, хто надає перевагу українським дизайнерам. Наприклад, опозиціонерка Тетяна Донець, яка вбирається у речі від Ольги Альонової, Наді Дзяк та Руслани Богуцької. Між тим депутат наголошує, що сьогодні українським модельєрам просувати свій одяг важко.

«Проблема у тому, що іноземні бренди набагато легше купити, ніж українські, бо у нас набагато більше магазинів, які продають іноземний одяг, а не український. Сьогодні для українських дизайнерів досить нелегко мати навіть крамниці, тому що орендна плата, особливо у центрі міста, коштує досить великих грошей, а для українських дизайнерок це чималі гроші. Тож основне, що треба зробити, це зробити якесь приміщення, де вони б змогли мати свої крамниці за не дуже велику ціну оренди», – відзначає вона.

Поміж парламентарів можна знайти і тих, кому як до українських, так і до закордонних іменитих брендів байдуже. Зокрема це стосується свободівки Ірини Фаріон, яка нібито ніколи не чула про Chanel і Louis Vuitton.

«Мене це абсолютно не цікавить», – наголосила вона у одному з інтерв’ю.

Паски за 100 гривень

Не цікавить модний одяг і лідера Радикальної партії Олега Ляшка, який носить паски за сто гривень, і вдягається на базарі. У коментарі Радіо Свобода депутат пояснив, що таким чином він підтримує українські фабрики з виробництва одягу.

«Підтримую Житомирську фабрику, Чернігівську. Я не вибагливий в уподобаннях і мене не цікавлять бренди: ні українські, ні закордонні», – наголошує Ляшко.

Між тим, схоже, що до української моди не байдуже старшому сину президента Олександру Януковичу. Адже для показів колекцій дружини його бізнес-партнера, модельєрки Олени Мігдісової і облаштовували вертодром Віктора Федоровича, і перекривали київське метро. Цікаво, що до подібних епатажних фешн-показів свого часу вдавався відомий французький модельєр Жан Поль Готьє.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG