Доступність посилання

ТОП новини

В Узбекистані заперечили чутки про інфаркт президента


Іслам Карімов, архівне фото
Іслам Карімов, архівне фото
Представники владних кіл Узбекистану і родини президента Іслама Карімова заперечили сьогодні чутки про проблеми з серцем голови держави.

Депутат Сенату парламенту країни Світлана Ортікова заявила Радіо Свобода, що президент у чудовій формі і завтра може взяти участь у сесії Сенату.

Дочка Карімова, у свою чергу, написала у своєму твітері, що про хворобу її батька заявляють ті, хто «несповна розуму». Вона нагадала, як 75-річний Карімов минулого тижня близько 20 хвилин танцював перед телекамерами на святкуванні Новрузу в Ташкенті.

А прес-служба президента повідомила, що він сьогодні прийняв делегацію з Казахстану.

Учора сайти, пов’язані з узбецькою опозиційною еміграцією, поширили повідомлення, що минулого тижня Карімов зазнав серйозного інфаркту і що у владі Узбекистану його стан назвали важким.

Іслам Карімов незмінно керує Узбекистаном із 1989 року, спершу як перший секретар ЦК Компартії, з 1990-го як президент, обраний парламентом, а з 1991-го як президент, обраний на загальних виборах. 1995-го він без виборів продовжив свій термін іще на п’ять років через референдум; після переобрання в 2000-му інший референдум продовжив його термін до семи років; 2007 року Карімов був переобраний на нові сім років утретє. У конституції Узбекистану встановлене обмеження в не більш як два терміни поспіль на президентській посаді, але окремо вказано, що воно не поширюється на «Першого Президента».
XS
SM
MD
LG