Доступність посилання

ТОП новини

У Киргизстані заочно засудили сина скиненого президента


Максим Бакієв у Лондоні, фото 7 грудня 2013 року
Максим Бакієв у Лондоні, фото 7 грудня 2013 року
У Киргизстані сина скиненого президента Курманбека Бакієва, Максима Бакієва, заочно засудили до 25 років позбавлення волі, повідомив сьогодні Радіо Свобода речник генерального прокурора країни.

За його словами, Максима Бакієва засудили вчора, визнавши винним у незаконній купівлі землі і в укладенні корупційної угоди про акції електрогенерувальної компанії.

Це лише частина звинувачень проти нього. У Киргизстані Максима Бакієва звинувачували в цілій низці злочинів: від корупції, фінансових шахрайств і вимагання до причетності до вбивства супротивників, до розстрілу майже 90 демонстрантів під час подій, унаслідок яких у квітні 2010 року була скинута влада його батька, і до фінансування міжетнічних заворушень на півдні Киргизстану в червні того ж року, в яких загинули, за офіційними даними, майже 900 людей.

Сам Максим Бакієв нині перебуває під заставою у Великій Британії, чекаючи на рішення суду щодо його екстрадиції до Сполучених Штатів Америки, які його теж розшукують за звинуваченням у змові з метою шахрайства і змові з метою вплинути на перебіг правосуддя. Чергове слухання в цій справі призначене на середину травня.

Про екстрадицію його з Британії до Киргизстану не йдеться, бо між ними немає угоди про це.

Як вважають, Максим Бакієв жив у Лондоні більшу частину часу від скинення його батька. Сам Курманбек Бакієв і його брат Джаниш Бакієв, яких теж розшуковує Киргизстан за низкою звинувачень, після втечі з країни живуть у Білорусі, яка надала їм притулок і відмовляється видавати їх нинішній владі в Бішкеку.
XS
SM
MD
LG