Доступність посилання

ТОП новини

Міліція почала розслідувати дії Яценюка як втручання в діяльність правоохоронця


Пресова служба управління Міністерства внутрішніх справ у Чернівецькій області повідомила в неділю, що почала кримінальне провадження за статтею про втручання в діяльність працівника правоохоронного органу у зв’язку з діями народних депутатів Арсенія Яценюка і Геннадія Москаля.

Водночас, мовиться в повідомленні, розслідуватимуть і заяву Яценюка про зовнішнє спостереження за ним під час зустрічі з виборцями в Чернівцях у суботу.

За повідомленням, працівники міліції, на яких поскаржився Яценюк, на службовому транспорті здійснювали заходи, що «не були пов’язані з діяльністю народних депутатів», коли їх заблокували невідомі особи на двох легкових автомобілях і викликали народних депутатів Яценюка і Москаля.

Депутати ж оглянули службовий автомобіль, «у тому числі і багажне відділення, в якому були предмети та речі», і провели «особистий обшук працівників міліції», заявили в УМВС.

Голова фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Арсеній Яценюк, як повідомила в суботу прес-служба партії «Батьківщина», заявив, що викрив автомобіль, із якого за ним велося незаконне, на його думку, зовнішнє спостереження протягом перебування в Чернівцях. Як заявили в партії, одне з двох підозрілих авт вдалося зупинити, на місце події викликали міліцію.

За цією версією, не депутати, а правоохоронці виявили в осіб, які були в машині, «засоби прихованого зв’язку, які були в робочому режимі», а в салоні машини – «фотоапаратуру та засоби стаціонарного та переносного зв’язку з інвентарними номерами державної установи».
XS
SM
MD
LG