Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко знову відмовилася від етапування на допит свідка до Києва – пенітенціарії


Засуджена Юлія Тимошенко в лікарні в Харкові, архівний відеокадр Державної пенітенціарної служби
Засуджена Юлія Тимошенко в лікарні в Харкові, архівний відеокадр Державної пенітенціарної служби
Колишня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко знову відмовилася від етапування до Києва для участі в допиті свідка у справі щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня, що має відбутися сьогодні, повідомила вчора ввечері Державна пенітенціарна служба.

За повідомленням, засуджена написала заяву, що має бажання їхати до суду, але при цьому усно наголошувала, що, за її словами, пенітенціарна служба не має права її етапувати, бо вона перебуває в медичному закладі, а вивезення її зі стаціонарного медзакладу суперечило б вимогам КПК, і вимагала від пенітенціаріїв «діяти за законом».

Таким чином, мовиться в повідомленні, пенітенціарна служба, як і попередніми разами, склала акт про відмову Тимошенко бути етапованою до Києва, який передали до суду.

Заяви ж адвокатів засудженої, на переконання пенітенціарної служби, спрямовані в першу чергу на дискредитацію роботи пенітенціарної установи і на введення громадськості в оману.

Учора захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко заявляв, що його піздахисна хоче бути присутньою сьогодні під час допиту бізнесмена Сергія Тарути у справі про вбивство Євгена Щербаня на засіданні Печерського районного суду Києва. Але він не уточнив, чи згодна вона з етапуванням.

Раніше Тимошенко не була присутня на допитах у цій справі, хоча її захист щоразу заявляв про бажання колишнього прем’єра особисто брати участь у судових засіданнях. Пенітенціарна служба натомість так само наголошувала, що Тимошенко, заявляючи про бажання брати участь у процесі, при цьому не давала згоди на транспортування до суду чи й прямо виступала проти нього.
XS
SM
MD
LG