Доступність посилання

ТОП новини

Метеорологи попередили про можливі підтоплення, водопілля «в межах норми»


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
Український гідрометеорологічний центр попередив у середу, що в четвер – суботу очікуються значні підвищення рівнів води у річках у багатьох регіонах України.

Зокрема, рівні води зростатимуть порівняно з нинішніми на 10–30 сантиметрів на добу у верхів’ї Південного Бугу в межах Хмельницької та Вінницької областей, де можливі затоплення заплав; також небезпечний рівень буде на Дунаї у Вилкові Одеської області.

На 0,3–1 метр підніметься вода на річках Закарпаття, Сіреті, Пруті, Західному Бузі, Прип’яті та їхніх притоках, а також на притоках Дністра в Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій областях; високі рівні води збережуться в нижніх течіях Боржави та Латориці на Закарпатті.

А на річках басейнів Сяну, у верхів’ї Дністра та його гірських притоках, на річці Случ біля Сарн, на річках у Мостиському районі Львівської області, Рогатинському, Тисменицькому районах Івано-Франківської області, Сарненському районі Рівненської області рівень води перевищить нинішній на 1–1,5 метра.

Відбуватиметься подальше затоплення заплав і сільгоспугідь у басейнах річок Західного Бугу, Прип’яті, місцями на лівих притоках Дністра. Можливе початкове затоплення садиб, будинків та господарських споруд в окремих населених пунктах Підволочиського району Тернопiльської області, Волочиського району Хмельницької області, Сокальського району Львівської області, в Зарічненському, Сарненському, Рокитнянському районах Рiвненської області, мовиться в попередженні.

Крім того, у п’ятницю й суботу зростання рівня води на 0,3–1 метр із можливими підтопленнями заплав очікуються на малих річках басейну Десни в Чернігівській і Сумській областях, попередив Укргідрометцентр.

Як повідомив у середу заступник директора департаменту управління рятувальними силами Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, весняне водопілля проходить у межах норми, і наразі немає підстав говорити, що воно може призвести до масштабних негативних наслідків.
XS
SM
MD
LG