Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція заявляє про спроби конституційного перевороту


Лідер опозиції Арсеній Яценюк заявив, що заяви спікера парламенту Володимира Рибака щодо можливого саморозпуску парламенту суперечать законодавству.

«Що стосується якихось там дискусій про розпуск парламенту: по-перше, треба закони читати. В жодному законі не написано, що парламент може саморозпуститися. Тому це не що інше, як вони лякають. Але ж вони своїх лякають!» – сказав він.

Яценюк вкотре наголосив, що опозиція готова до дострокових виборів. Однак рішення про них має ухвалювати саме Верховна Рада, зазначив він.

«Будь-яке рішення ухвалене не в парламентській злі і не дай Бог освячене Януковичем є спробою конституційного перевороту і є прямою підставою для імпічменту президента. Тільки хай підуть цим шляхом, ми радикалізуємося набагато сильніше», – сказав Яценюк.

За його словами, опозиція має намір об 11:00 розпочати збори народних депутатів у сесійній залі. Раніше стало відомо, що депутати від парламентської більшості проводять збори у залі засідань в будівлі на Банковій, де розташовано комітети Верховної Ради.

Раніше голова Верховної Ради України Володимир Рибак не виключив звернення до президента України щодо розпуску парламенту. Про це він оголосив на брифінгу у Верховній Раді.

За словами Рибака, до нього звернулися близько 240 народних депутатів і «запросили на збори депутатів, щоб розглянути ситуацію, яка склалася у парламенті».

«Не знаю, які будуть пропозиції, може бути пропозиція саморозпуститися парламенту, а можливо, буде пропозиція просити президента України, щоб він розпустив цей парламент, а можливо, ще будуть якісь варіанти», – зазначив Володимир Рибак.
XS
SM
MD
LG