Доступність посилання

ТОП новини

Казахстан і Україна готові співпрацювати в енергетичній і космічній галузях


Серік Ахметов
Серік Ахметов
Казахстан і Україна готові поглибити співпрацю в енергетичній, транспортній, космічній галузях, у металургії. Про це повідомив прем’єр-міністр Казахстану Серік Ахметов по закінченні переговорів у Києві.

«Питання, які нині обговорили урядовці країни і Казахстану, стосуються поглиблення торгівлі між нашими країнами. Казахстан посідає третє місце серед торговельних партнерів України у СНД, і ми зацікавлені розширити спектр економічних відносин. Ми маємо відповідний досвід і можемо спільно дати поштовх до поглиблення стосунків у торгівлі та у цілому в економіці між нашими державами», – зазначив Ахметов.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров зазначив, що Україна налаштована на розширення співпраці у транспортній галузі. Українська сторона також зацікавлена у співробітництві з Казахстаном у космічній та авіаційній галузях, зауважив Азаров.

Напередодні у Києві відбулося засідання міждержавної українсько-казахстанської комісії з питань економічного співробітництва. Головуючий, перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов, запропонував експертам з Казахстану спільно працювати над удосконаленням торговельного режиму, збільшити у торгівлі частку наукомісткої високотехнологічної продукції.

Серік Ахметов перебуває в Україні з офіційним візитом 4-5 квітня.
XS
SM
MD
LG