Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція надіслала Пшонці звернення з приводу «виїзного» засідання Ради


Опозиційні фракції «Батьківщина», УДАР і «Свобода» звернулися до генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням розслідувати обставини проведення більшістю засідання поза стінами Верховної Ради.

«Загалом події, які відбулися 4 квітня 2013 року під час проведення засідання Верховної Ради в приміщенні на вулиці Банковій, 6–8 у місті Києві, фактично є прикладом незаконного захоплення державної влади. При цьому, відповідно до статті 109 Кримінального кодексу України, за дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років», – мовиться в депутатському зверненні до генпрокурора, розміщеному на сайті «Батьківщини».

У разі виявлення правопорушень депутати вимагають вжити відповідних заходів прокурорського реагування і притягнути винних до кримінальної відповідальності.

«Верховна Рада України не ухвалювала на своєму пленарному засіданні жодного рішення про проведення свого засідання в іншому місці, зокрема і в приміщенні на Банковій, 6–8 у місті Києві. За таких обставин засідання Верховної Ради, що відбулося 4 квітня 2013 року на вулиці Банковій, 6–8 у місті Києві, є нелегітимним, а всі ухвалені рішення на цьому засіданні не мають ніякої юридичної сили», – мовиться в документі.

Учора депутати з провладних фракцій проводили пленарне засідання парламенту не в будівлі Верховної Ради, а в актовій залі будівлі комітетів на вулиці Банковій.

В опозиції згодом заявили, що вимагатимуть від генпрокурора порушити кримінальну справу за фактом захоплення державної влади.
XS
SM
MD
LG