Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк повинен застрелитися – Ляшко


Київ – Опозиційні депутати наполягають на переголосуванні ухвалених 4 квітня законів, стверджуючи, що за них голосували на неконституційному засіданні Верховної Ради. Крім того, «Батьківщина» вимагає від депутатів, які заявили про свій вихід із цієї фракції, скласти мандати. Утім, у Партії регіонів кажуть, що забаганки опозиції не мають шансів на реалізацію.

Верховна Рада не буде переголосовувати законопроекти, ухвалені депутатами більшості на «виїзному засіданні» парламенту 4 квітня. Про це заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він також запевняє, що на зборах у будівлі комітетів Верховної Ради у четвер було достатньо голосів для підтримки законопроектів. А те, що членів рахункової комісії від опозиції не пустили до зали, Єфремов пояснив тим, що опозиціонери мали намір зірвати засідання.

В опозиції таке пояснення вважають надуманим, відзначає лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок.

Це повний фарс, повне блюзнірство і просто гра в паяців, яка їм зрештою не вдалася
Олег Тягнибок
«Це ще раз підтверджує, що це – повний фарс, це повне блюзнірство і просто гра в паяців, яка їм, зрештою, не вдалася», – зазначає Тягнибок.

«Відповідальність за формування списку лежить на мені» – Яценюк

Тим часом «Батьківщина» взялася за депутатів Віталія Немілостівого, Романа Стаднійчука, Ігоря Скосара та Олега Канівця, які заявили про вихід із фракції. Від них вимагають скласти мандати.

Однак керівник фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявляє, що депутатів із його фракції виводять методом тиску.

Організатором цієї атаки є персонально президент Янукович, виконавцем Клюєв
Арсеній Яценюк
«Організатором цієї атаки є персонально президент Янукович, виконавцем є секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв. Ми чудово усвідомлюємо, що вони хочуть знищити найбільшу опозиційну фракцію і розколоти її. За будь-яких обставин, хто б і як не потрапляв до списку, відповідальність за формування списку лежить у першу чергу на лідері списку – на мені», – каже Яценюк.

До чого тут президент, я чи Партія регіонів? – Єфремов

Натомість Олександр Єфремов звинувачує опозицію у браку інтелекту й такту і спростовує причетність влади до проблем у «Батьківщині».

Як може президент, або я, змусити когось із депутатів зробити те, чого вони не хочуть робити?
Олександр Єфремов
«До чого тут президент, я чи Партія регіонів? Як може президент змусити робити ті заяви, які вони роблять? Як може президент, або я, змусити когось із депутатів зробити те, чого вони не хочуть робити? Заява Яценюка зрозуміла: йому ж потрібні якісь виправдання, і нічого кращого знайти не можна, ніж сказати, що хтось ззовні розвалює його фракцію. Слід займатися під час формування, таким чином, щоб ніхто не розвалював», – зауважує Єфремов.

Перебіжчики потрапили до списку «Батьківщини» за гроші – Ляшко

Відповідальним за перебіжчиків Арсенія Яценюка вважає і позафракційний депутат Олег Ляшко.

Я хочу, щоб ті, хто привів «тушок», хто з них бабки здер, несли політичну відповідальність
Олег Ляшко
«Це люди, які потрапили до списку за гроші. Це люди, яких записував Яценюк. Він брав гроші. Тому Яценюк, якщо має хоч краплю політичної відповідальності, повинен скласти повноваження керівника фракції, він повинен скласти депутатський мандат. В іншому випадку він повинен застрелитися, як це роблять порядні люди. Я хочу, щоб ті, хто привів «тушок», хто з них бабки здер, несли політичну відповідальність», – наголошує Ляшко.

Тим часом парламент залишається заблокованим. Відтак голова фракції Партії регіонів заявляє, що референдум про долю Верховної Ради – єдиний законний вихід із парламентської кризи.

Президент підпише закони, ухвалені на Банковій – Ларін

У четвер під час засідання на Банковій більшість ухвалила зміни до закону «Про здійснення державних закупівель», зміни до Митного кодексу, Бюджетного кодексу, до закону «Про Державний бюджет України на 2013 рік», до закону «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною», а також затвердила загальнодержавну соціальну програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища.

У п’ятницю заступник голови адміністрації президента Сергій Ларін повідомив, що президент Віктор Янукович підпише закони, які були ухвалені на засіданні Верховної Ради 4 квітня, яке пройшло в будинку по вулиці Банковій, 6/8.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG