Доступність посилання

ТОП новини

Президент Польщі подякував Януковичу за Луценка


Президент Польщі Броніслав Коморовський подякував президенту України Віктору Януковичу за дії, які збільшують шанси України підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом восени цього року.

Як повідомляє канцелярія глави польської держави, про це йшлося під час телефонної розмови Януковича та Коморовського у неділю.

За словами керівника канцелярії з міжнародних питань Яроміра Соколовського, польський президент із задоволенням дізнався про помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

«На думку президента, це добрий крок, який служитиме відновленню позитивного іміджу України, що, разом з реформами, є умовою підписання угоди під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року», – сказав Соколовський.

За його словами, Янукович запевнив Коморовського, що українська влада здійснила значні кроки у питанні виборчого законодавства та веде роботу над реформою системи правосуддя.

Звільнення Луценка позитивно сприйняли також інші європейські лідери. Привітали це рішення президент Європейського парламенту Мартін Шульц, співголова моніторингової місії Європарламенту в Україні, колишній президент Польщі Александр Квасневський, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, інші чиновники та експерти.
XS
SM
MD
LG