Доступність посилання

ТОП новини

У Верховній Раді зареєстрували заяву Немілостівого про складення мандата (ДОКУМЕНТ)


Народний депутат Віталій Немілостівий оприлюднив у понеділок на своїй сторінці у фейсбуці копію своєї заяви про дострокове припинення депутатських повноважень із позначкою про її реєстрацію в секретаріаті парламенту.

«Згідно з текстом присяги, яку я підписував як член ВО «Батьківщина», я обіцяв у разі виходу з фракції написати заяву про складання депутатських повноважень. Я готовий взяти відповідальність за кожне своє слово, і для мене дійсно було справою честі після виходу з фракції подати на розгляд Верховної Ради заяву про позбавлення мене мандата народного депутата», – заявив він.

Саму заяву, як повідомляв депутат у суботу, він написав іще у п’ятницю просто в прямому ефірі, виступаючи на телебаченні, щоб, за його словами, «ні в кого не виникло сумнівів, що ні присяги державного службовця, ні присяги народного депутата, ні присяги члена передвиборчого списку ВО «Батьківщина» я не порушував».

У партії «Батьківщина» від Віталія Немілостівого, як і від інших трьох народних депутатів, які заявили про вихід із фракції «Батьківщина», вимагали скласти повноваження, нагадуючи їм про підписану ними ще перед парламентськими виборами обіцянку залишити парламент, якщо вони вийдуть із фракції.

Зокрема, Немілостівий, виступаючи минулого тижня в четвер на зібранні депутатів від більшості поза межами будівлі парламенту, заявив, що має намір вийти з фракції «Батьківщина», «як тільки відновиться нормальна робота парламенту в залі», і стати позафракційним депутатом. Тоді він заявляв, що, як промисловець, прийшов у Верховну Раду «для того, щоб робити закони, які виведуть країну з кризи, які дозволять нам рухатися вперед».
XS
SM
MD
LG