Доступність посилання

ТОП новини

В Україні висловили співчуття у зв’язку зі смертю Маргарет Тетчер


У владі і в опозиції України висловили в понеділок співчуття у зв’язку зі смертю колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Маргарет Тетчер.

Зокрема, у співчутті президента Віктора Януковича мовиться, що Маргарет Тетчер була «першою жінкою – керівником уряду європейської держави, яка для багатьох поколінь стала взірцем сили духу, принциповості та твердості характеру». «Переконаний, що ім’я Маргарет Тетчер навіки залишиться в історії, як приклад самовідданого служіння своєму народові», – заявив президент.

Прем’єр-міністр Микола Азаров направив урядову телеграму співчуття народові Великої Британії, рідним і близьким Маргарет Тетчер. За його словами, «в особі пані Маргарет Тетчер Велика Британія втратила талановитого політика та видатного державного діяча, з ім’ям якого пов’язані одні з найважливіших віх у її історії».

Колишня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, висловивши сум через смерть «непересічної людини», додала, що для неї, «як і для багатьох людей, Маргарет Тетчер стала вчителем, бо не на словах, а на власному прикладі щодня демонструвала, яким має бути справжній лідер та справжній політик». «Спілкуючись із колишнім прем’єром Великої Британії, я знову і знову пересвідчувалася, що служіння народові та країні – найпочесніша місія, і нести її може лише людина зі шляхетним серцем», – мовиться в заяві Тимошенко на сайті партії «Батьківщина».

Колишня прем’єр-міністр Великої Британії Маргарет Тетчер померла в понеділок у віці 87 років після інсульту. Вона очолювала уряд країни з 1979 до 1990 року.
XS
SM
MD
LG