Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК не готується до референдуму – Магера


Андрій Магера
Андрій Магера
Центральна виборча комісія не готується до проведення референдуму. Про це Радіо Свобода повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

«ЦВК не готується ні до якого референдуму. Я не розумію, звідки в ЗМІ пішла така хвиля, що ЦВК готується до референдуму. Центральна виборча комісія ухвалює нормативні документи для виконання закону про всеукраїнський референдум. До ЦВК досі не надходили жодні документи щодо ініціативи проведення якого-небудь референдуму. Тому інформація про те, що ЦВК готується до якогось референдуму, не відповідає дійсності», – пояснив Андрій Магера.

Раніше «Українська правда» повідомляла, що Центральна виборча комісія почала підготовку до проведення всеукраїнського референдуму. Видання зауважує, що про це свідчать низка постанов ЦВК від 2 квітня, які оприлюднені на офіційному сайті комісії.

Зокрема, ЦВК затвердила Порядок закупівлі товарів, робіт і послуг для підготовки та проведення всеукраїнського референдуму та Порядок забезпечення окружних і дільничних комісій зі всеукраїнського референдуму приміщеннями та обладнанням.

Крім того, комісія упорядкувала постановами порядок подань та звернень щодо утворення звичайних, спеціальних та закордонних дільниць всеукраїнського референдуму та передачу дільничним комісіям бюлетенів для голосування в закордонному окрузі.

ЦВК також затвердила зразки та опис печаток окружної комісії, посвідчень суб’єктів та інших учасників процесу всеукраїнського референдуму.
XS
SM
MD
LG