Доступність посилання

ТОП новини

Ан-24 розбився у Донецьку через помилку екіпажу – Вілкул


Результати роботи комісії з розслідування причин авіакатастрофи Ан-24 у Донецьку свідчать про те, що причиною цієї аварії стала втрата швидкості літака під час заходження на посадку через помилку непідготовленого та не допущеного до польоту в цих метеоумовах екіпажу. Про це повідомив віце-прем’єр Олександр Вілкул.

Він зазначив, що, за рішенням Державної авіаційної служби України, авіакомпанії «Південні авіалінії» заборонене виконання всіх видів авіаперельотів, а слідчі органи проводять досудове розслідування, за результатами якого винних буде притягнуто до відповідальності.

13 лютого літак Ан-24 «Південних авіаліній», що виконував рейс Одеса-Донецьк, здійснив аварійну посадку в Міжнародному донецькому аеропорту імені Прокоф’єва. Літак зачепився крилом за 10-метрову метеовишку, після чого перекинувся і впав. Під час падіння літак розвалився на дві частини.

На борту перебували 52 людини, зокрема вісім членів екіпажу. П’ятеро людей загинули, ще дев’ятьох госпіталізували.

Рейс був чартерним, і всі пасажири були футбольними уболівальниками, летіли на матч Ліги чемпіонів у Донецьку між «Шахтарем» та дортмундською «Боруссією».
XS
SM
MD
LG