Доступність посилання

ТОП новини

У Гідрометцентрі кажуть, що Україна пережила весняні паводки


В Україні практично закінчилися паводки, сніг залишається лише на високогір’ї Карпат, повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

Він розповів журналістам, що протягом останньої доби у гідрологічному режимі річок України сформувалися максимальні рівні весняного водопілля, паводки майже закінчилися і наразі спостерігається тенденція до спаду води.

Водночас, за його даними, найближчим часом підвищення рівнів води триватиме у річках басейнів Прип’яті, Десни та Верхнього Дніпра.

10-14 квітня на річках басейну Прип’яті в межах Волинської та Рівненської областей, на притоках Дністра в межах Тернопільської та Хмельницької областей очікується продовження зростання води над поточними рівнями на 10-40 сантиметрів.

Спостерігатимуться подальші затоплення заплавних територій, сільгоспугідь та досягнення небезпечних позначок, а також затоплення певних господарських об'єктів на знижених ділянках біля Луцька. Очікується також підйом води і на Закарпатті: 10-11 квітня тут прогнозуються опади у вигляді дощів, що призведе до зростання водних позначок на 0,5 до 1,5 метра із подальшим збільшенням на заплаві.

Інтенсивніші дощі очікуються на Закарпатті, Прикарпатті та в Карпатах протягом 13-14 квітня. Після оцінки гідрологічної ситуації тут буде вжито, у разі необхідності, запобіжних заходів. «Поблизу Києва спостерігатиметься проходження максимальних рівнів води наприкінці квітня – на початку травня. Але прогнозовані зміни не загрожують житловим масивам і промисловим об’єктам», – цитує Кульбіду сайт Державної служби надзвичайних ситуацій.
XS
SM
MD
LG